VeeGee jatkoon Suomen Cupissa
Julkaistu: 26.03.2023 21.28

VeeGee pelasi lauantaina vuoden 2023 ensimmäisen virallisen ottelunsa Suomen Cupin 1. kierroksella vierasjoukkueena kotikentällään Karvetissa. Vastassa olleen Loimaan Palloseuran kotikenttä ei ollut vielä pelikunnossa talven jäljiltä ja tämä mahdollisti pienen kummallisuuden. Karvettiin olikin saapunut paikalle ajankohtaan ja olosuhteisiin nähden varsin mukava määrä yleisöä, joka todennäköisesti poistui sangen tyytyväisenä paikalta. Osa varmasti suuntasi juhlimaankin kotijoukkueen voittoa yhdessä J. Karjalaisen kanssa Kylpylään ottelun jälkeen.

Alusta asti tuli esille joukkueiden kahden sarjaportaan ero, sillä Vitosen Loimaalla ei valitettavasti ollut oikein mitään jakoa koko ottelussa. Suurin jännitys katosi jo 5.minuutilla mustissa vieraspaidoissaan pelanneen VeeGeen tehtyä helpottavan avausmaalin. Paraisilta talvella Naantaliin siirtynyt Eemeli Elomaa riisti pallon keskialueella ja vapautti upealla pystysyötöllä linja taakse juosseen Samuli Mikkosen, jolla oli helppo työ kiertää vastaan rynnännyt loimaalaisvahti ja siirtää pallo tyhjään maaliin. Muutama minuutti tämän jälkeen syntyi loimaalaisten ainoa maalipaikka koko ottelussa ja oiva tilaisuus tasoitukseen kotijoukkueen menetettyä pallon luvattoman helposti keskialueella. Tilanteesta täysin yksin läpi päässyt Tuomas Hakala tuli kuitenkin ryöstetyksi, kun VeeGee -maalissa pelannut Jukka Hatakka esitti upean jalkatorjunnan Hakalan takanurkkaan suuntautuneeseen sijoitukseen.

Ensimmäinen puoliaika eteni tämän jälkeen VeeGeen täydellisessä komennossa mutta lukuisat harhasyötöt, keskialueen helpot pallonmenetykset sekä huolimattomuus varsinkin maalintekotilanteissa pitivät numerot 1-0:ssa lähes puoliajalle asti. 42.minuutilla syntyi kuitenkin vapauttava 2-0 osuma kun avausmaalin tehnyt Mikkonen vapautti nyt puolestaan vasemmalta nousseen laitapuolustaja Onni Ojalan laidasta läpi ja Ojalan vasuri puhui tuttua kieltään lähettämällä tällä kertaa pallon maalin takakulmaan aivan tolpan juureen.

Toinen jakso alkoikin sitten Tino Soppi -Show:n merkeissä kun ”Sniper” iski viidessä minuutissa hatullisen maaleja: 3-0 Elomaan syötettyä Sniperille toppareiden väliin, kääntyminen, pienet harhautukset ja pallo yli maalivahdin takakulmaan. 4-0 kulmapotkun jälkitilanteesta pallon palauduttua loimaalaisten purkupallon jälkeen takasin maalille, Miika Tommilan jatkettua päällään ja Sniperin puskettua takatolpalta maaliin. 5-0 olikin sitten todellista taidetta kun pallo kiersi keskikentän vasemmalta laidalta Samuel Lehtisen ja Aladin Ljesnjaninin kautta oikealle ylösnousseelle laitapuolustaja Joni Sivulalle jonka matalan keskityksen Sniper kävi tyrkkäämässä takatolpalta tyhjiin.

Sitten pitikin odotella puolisen tuntia ennen kuin VeeGeen täydellinen hallinta johti vielä yhteen maaliin 83.minuutilla eikä sekään ollut hassumpi, kun maalinteon aloittanut Samuli Mikkonen taituroi toppari Antti Leppiniemen keskityksestä pallon suoraan ilmasta komeasti maaliin ja loppuluvuiksi 6-0 vierasjoukkueelle. Totuuden nimissä on todettava, että huolellisemmalla viimeistelyllä numerot olisivat voineet olla tuplasti suuremmat naantalilaisille.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Leo Tommila kommentoi tapahtumia seuraavasti:

”Ottelun alku oli tosi varovaista pelaamista meiltä, vaikka päästiinkin suht nopeasti 1-0 johtoon. Prässääminen oli kauttaaltaan varovaista, kuin olisi ollut käsijarru päällä. Jukka esitti maalissa tänään yhden tärkeän jalkatorjunnan ja myös muutama hyvä ulostulo piti meidät tuloksessa kiinni kunnes ennen puoliaikaa tullut 2-0 rauhoitti pelaamista ja pelirohkeus kasvoi. Puoliajan jälkeen ei vastustajalla ollut enää mitään saumaa. Onnistujista voidaan nostaa tänään esiin keskikentältä Elomaa ja kärjestä Mikkonen sekä alakerran maalivahti Hatakka sekä Ojala. Myös topparipari Leppiniemi – Tommila oli hyvä. Vaihdosta puoliajalla sisään tullut Aladin Ljesnjanin tuli todella hyvin sisään ja toi peliin paljon positiivista energiaa.”

VeeGee saa Suomen Cupin 2.kierroksella vieraakseen tutun FC Ålandin Ahvenanmaalta. Ottelu pelataan Karvetissa tulevana lauantaina 1.4. klo 17:30 alkaen. Otteluun on vapaa sisäänpääsy. Viime kaudella tiukkojen vaiheiden jälkeen Åland voitti molemmat kohtaamiset numeroin 0-2 sekä 1-2. Lauantaina lähdetään siitä liikkeelle, että suunta muuttuu!

LoPS – VG-62 (Miesten Suomen Cup) (palloliitto.fi)