Pisteet porilaisten matkaan
Julkaistu: 16.09.2023 09.28

Ottelu lähti käyntiin vauhdikkaasti, kun ensimmäiseen minuuttiin molemmilla maaleilla oli maalivahdeilla jo kiirettä. VeeGee oli lähellä maalintekoa ensin, kun Roni Lehmuskoski pääsi ampumaan kuuluisan kääntölaukauksensa ja maalivahdin eteensä torjumaan irtopalloon oli lähellä päästä ensimmäisenä kärkipari Samuli Mikkonen ( kummiyritys Foodduck ), mutta tämän kurkotus jäi hieman vajaaksi. Tilannetta seuranneesta MuSa-hyökkäyksestä puolestaan pääsi kokeilemaan koko jakson VeeGeen vasemmalla laidalla ongelmia aiheuttanut Ejiro Eliah Simeon mutta hänen ensimmäinen yrityksensä laskeutui suoraan torjuntavuorossa olleen Milo Kallion syliin. Lupaavasti kotijoukkueen osalta käyntiin lähtenyt ottelu sai kuitenkin ikävän käänteen jo 8.minuutilla vierailijoiden onnistuttua katkomaan Kallion avauksen VeeGeen kenttäpuoliskolla. Parin syötön jälkeen vikkelä Ejiro Eliah Simeon karkasi toistamiseen laidaltaan läpiajoon ja ampui pallon nyt voimalla etukulmasta maaliin. Ote siirtyi maalin jälkeen vierailijoille, jotka hallitsivat kenttätapahtumia huomattavasti paremmalla liikkeellään. Toinen maali suorastaan roikkui pitkään ilmassa varsinkin kulmapotkutilanteissa, joita porilaisilla oli ensimmäisellä puoliajalla yhteensä kymmenkunta. Kerran maali näytti jo selviöltä mutta kuin ihmeen kaupalla pelastavaksi enkeliksi nousi maalivahti Kallio, joka sai kätensä väliin jo varmalta näyttäneeseen maaliin. Väistämätön oli edessä kuitenkin vielä viitisen minuuttia ennen mainiosti onnistuneen erotuomari Petri Johansson taukovihellystä, kun Ejiro Eliah Simeon pelasi itsensä seinäsyötöllä taas vapaaksi oikealta ja ampui tällä kertaa pallon maalin takakulmaan Kallion estelyistä huolimatta. Tauolle siis poistuttiin vierailijoiden ansaitussa 0-2 johdossa. Kotijoukkue VeeGeellä ei ollut puoliajalla ensimmäistäkään maalipaikkaa lopun 44 ja puoleen minuuttiin. Pelaajat liikkuivat kentällä kuin sukkasillaan häviten sekä ykkös- että kakkospallot, jonka jälkeen juostiin taas kohti omaa maalia. Jaksolla oikeastaan kaikki pallolliset ratkaisut olivat vääriä; silloin kun olisi pitänyt pitää pallo oman joukkueen hallussa niin lähetettiin hätäinen pitkä pallo ensimmäiselle MuSa -puolustajalle ja kun olisi ollut mahdollisuus hyökätä nopeasti niin pallo pelattiin takaisin omille toppareille.

Kotikannattajien onneksi toiselle puoliajalle pukukopista palasi kuitenkin kuin uudesti syntynyt, sisuuntunut kotijoukkue. Kokonaisuudessaan toinen puoliaika oli aivan erilainen kuin murheellinen avausjakso. Keltapaitaiset naantalilaiset alkoivat taistella ja voittaa kaksinkamppailuja eri puolilla kenttää, joka johtikin kavennusmaaliin 55.minuutilla kun puoliajalla kentälle tullut Eetu Leppänen ( Maek Oy ) runnoi Samuel Lehtisen lähettämän kulmapotkun maalinedustalta verkon perukoille. Viitisen minuuttia myöhemmin jopa tasoitus oli lähellä, kun porilaisten maalivahdin hieman haparoidessa Muslim Al-Ebadi ( Manschett - miehen tyylimaailma ) pääsi irtopalloon mutta hieman kevyeksi jääneen laukauksen porilaispuolustus ehti siivoamaan kotikannattajien harmiksi maaliviivalta selvemmille vesille. Hyvän otteen peliin saanut kotijoukkue sai niskaansa kuitenkin ämpärillisen kylmää vettä 64.minuutilla kun Niilo-Olavi Puustinen ampui suoraan vapaapotkusta 16-alueen ulkopuolelta pallon upeasti maalin etuyläkulmaan palauttaen vierailijat kahden maalin karkumatkalle. Maalin jälkeen VeeGee ei kuitenkaan lamaantunut vaan jatkoi edelleen kovaa yritystään viimeiset puoli tuntia mutta tässä vaiheessa MuSa-puolustus kapteeni Jussi Välilän johdolla näytti kovuutensa pitäen naantalilaiset pois maalipaikoilta. Totuuden nimissä on sanottava, että hyvästä toisen puoliajan pelillisestä parannuksesta kuitenkin täysin ansaittu voitto porilaisille.

Ottelun jälkeen kotijoukkueen maalista vastannut Eetu Leppänen analysoi peliä seuraavasti: ”Harmillinen lopputulos, mutta MuSa oli tänään parempi. Ensimmäisellä puoliajalla oltiin hieman alakynnessä, ja vastustaja pääsi rankaisemaankin kahteen kertaan. Toisella puoliajalla päästiin paremmin peliin mukaan, ja saatiin palkinnoksi vielä 1-2 kavennusmaali 10 minuutin jälkeen. Maalista huolimatta emme saaneet silti siitä päälle ihan tarpeeksi kovaa höyryä. MuSa teki sitten komeasta vaparista 1-3 maaliin 65 peliminuutin kohdalla vähän vaivihkaa. Tämän jälkeen saatiin kyllä vielä painetta vastustajan päähän, mutta tarpeeksi vaarallisiksi maalipaikoiksi se ei johtanut. Ensi viikolla on onneksi mahdollisuus päästä voittojen tielle taas kotiyleisön edessä, kun lauantaina Wilpas saapuu samettiselle Kuparivuorelle. Kiitos vielä tänään paikalle saapuneille katsojille!”

UUNI Pizzeria palkitsi tänään ottelun parhaina pelaajina kotijoukkueesta Samuel Lehtisen sekä vierailijoista Niilo-Olavi Puustisen. Pajamäen kioski lahjakortti kotijoukkueen sykähdyttävimmästä suorituksesta meni maalillaan takaa-ajon käynnistänyt Eetu Leppänen.

VG-62 – MuSa (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)