Kolme pistettä jäi ansaitusti Kuparivuorelle
Julkaistu: 24.09.2023 12.03

Mukavassa syyssäässä pelattu kamppailu ei sisältänyt kummallekaan joukkueelle enää panosta sarjassa mutta kumpikin joukkue halusi selvästi voittaa ottelun. Kotijoukkueen osalta ottelu lähti käyntiin hieman hermostuneesti vierailijoiden pelatessa taas vapautuneesti ilman paineita putoamisen varmistuttua käytännössä jo jonkin aikaa sitten. Ottelun kulku selvisi myös hyvin nopeasti; vierailija Wilpas puolusti hyvin syvällä omalla kenttäpuoliskollaan kotijoukkue VeeGeen saadessa tuoda pallon rauhassa puoleen kenttään. Ensimmäinen vartti menikin kotijoukkueelta ihmetellessä, miten päästä syvemmälle vierailijoiden kenttäpuoliskolle ja tuona ajanjaksona vierailijat pääsivätkin satunnaisiin vastahyökkäyksiin, jotka olivat kuitenkin enemmänkin yksinäisiä pystyjuoksuja päättyen melko epätoivoiseen laukaukseen kaukaa rangaistusalueen ulkopuolelta. Alun hienoisen haparoinnin jälkeen ottelun avausmaalin teki kuitenkin kotijoukkue ensimmäisestä kulmapotkustaan, kun takatolpalle hiipinyt toppari Antti Leppiniemi jatkoi Tino Soppin lähettämän kulmapotkun takaisin maalinedustalle jossa Eetu Leppänen ( kummiyritys Maek Oy ) sai tyrkättyä pallon maaliin. Puoliaika jatkui avausmaalin jälkeenkin melko hermostuneissa merkeissä VeeGeen saamatta oikein rytmiä peliinsä. Monesti hyökkäyksiin lähdettiin liian hätäisesti ja pallonmenetyksen jälkeen jouduttiin taas juoksemaan kohti omaa maalia, kun vastaavasti tilaisuus nopeaan vastaiskuun menetettiin huonolla syötöllä keskikentällä. Muutenkin ensimmäistä jaksoa kuvastivat lukuisat harhasyötöt keskialueella. Jakson lopun paras maalipaikka syntyi vielä Samuli Mikkoselle ( Foodduck ) kun Timo Ranta vapautti hänet upeasti läpiajoon mutta tällä kertaa salolaisten maalissa pelannut Leonardo Souza De Lima Junior peitti tilanteen vastaantulollaan.

Ottelu lyötiinkin sitten pakettiin toisen jakson alussa osan katsojista ollessa vielä kahvijonossa tauon jälkeen. Kolmisen minuuttia aloituspotkusta ravasi Mikkonen komeasti salolaisten selustaan ja lähetti oikealta kovan, millimetrin tarkan matalan pallon taka-alueelle, jonne rynnännyt Eetu Leppänen ampui suoraan syötöstä pallon voimalla maaliin. Viitisen minuuttia myöhemmin sama parivaljakko iski uudelleen, kun nopeassa 2v1 hyökkäyksessä Mikkonen vapautti toistamiseen Leppäsen ja tämä kiersi Souza De Lima Juniorin ennen kuin ampui pallon maaliin tehden samalla puhtaan hattutempun! Maalin jälkeen tunnin kohdalla VeeGee aloitti vaihtoruletin, jolla saatiinkin lisää jalkoja kentälle. Harvoin ottelussa on mahdollista tehdä seitsemää vaihtoa mutta tänään sekin onnistui leveän vaihtopenkin ansiosta. 3-0 tilanteessa ottelu näytti jo ratkenneelta ja peli menikin enemmän päästä päähän ryntäilyyn. Wilppaan kavennus 64.minuutilla antoi vierailijoille jonkin verran lisää virtaa mutta sen suurempaa hätää kotijoukkueella ei kuitenkaan ollut. Kärkeen vaihdettu duo Lauri Lavonen – Roni Lehmuskoski pääsivät myös molemmat yrittämään maalintekoa muutamaan otteeseen. Lavosen kauden avausosuma oli lähellä, kun hän rynnisti väkisin keskeltä ohi kahden salolaistopparin mutta Souza De Lima Junior pelasti taas tilanteen hyvällä vastaantulollaan. 86.minuutilla nähtiin puolestaan Lehmuskosken tähtihetki kun hän ensin jatkoi päällään pallon oikeaan laitaan josta paikalle kiirehtinyt Joni Sivula ( Rakennus Kivelä Oy ) lähetti kovan ja matalan pallon etutolpalle. Juoksuaan jatkanut Lehmuskoski ehti etutolpalle ensimmäisenä ja ohjasi pallon salolaistoppareiden edestä komeasti maaliin ja tulostaulle loppulukemiksi 4-1 kotivoiton. Ottelun ratkaisseen kärkiparin Leppänen- Mikkonen lisäksi onnistujiin voidaan nostaa maalissa Wilppaan melko kaukaa tulleet laukaukset varmasti poiminut Milo Kallio, kovasti laidallaan töitä tehnyt Jaakko Siltanen sekä puoliajalla kentälle tullut terrierimäinen Eemeli Elomaa ( Kuljetusliike Alitalo Oy ).

UUNI Pizzeria palkitsi tänään ottelun parhaina pelaajina kotijoukkueesta Eetu Leppäsen sekä vierailijoista Jaakko Oksasen. Pajamäen kioski lahjakortti kotijoukkueen sykähdyttävimmästä suorituksesta meni tänään kahdella upealla maalisyötöllään Samuli Mikkoselle. Mikkonen kommentoi lyhyesti pelitapahtumia seuraavasti: ” Alku ei ollut sellainen, mitä haluttiin, vaikka saimmekin tärkeän 1-0 maalin aika nopeasti. Puskimme liikaa väärissä kohdissa, mutta toisella puoliajalla Wilppaan selkäranka katkesi ja hallitsimme mielestäni peliä loppuvihellykseen saakka.”

VG-62 – Wilpas (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)