Boksien tapahtumat 5-0 Peimarille
Julkaistu: 01.10.2023 12.02

Ottelu lähti käyntiin VeeGee -merkkisenä ja hyvä alku huipentui vartin pelin kohdalla, kun vasempana puolustajana tällä kertaa esiintynyt Onni Ojala ( kummiyritys Pizzeria 450°C ) lähetti upean pallon Peimari -puolustuksen selustaan. Pallon perään ehti ensimmäisenä Eetu Leppänen ( Maek Oy), joka rynni ohi topparin jonka kuitenkin viime hetkillä onnistui liukumaan Leppäsen laukauksen tielle ja pelastamaan varmalta näyttänyt maali. Kun vielä paria minuuttia myöhemmin pääsi Lauri Lavonen ampumaan hyvästä paikasta Samuli Mikkosen ( Foodduck ) pudotuksesta kohti kotijoukkueen maalia niin kaikki näytti lupaavalta jatkoa ajatellen. Kotijoukkue Peimari pääsi kuitenkin näiden hukattujen tilanteiden jälkeen paremmin peliin mukaan ja VeeGee -maalissa Milo Kallio joutui venymään jo parhaimpaansa toisessa kenttäpäädyssä seuraavassa kotijoukkueen hyökkäyksessä torjuen pallon juuri ja juuri kulmapotkuksi, joita seurasikin useampi perän jälkeen. Ote kääntyikin tämän jälkeen kotijoukkueelle ja VeGee -puolustuksen musta hetki 25.minuutilla johti kotijoukkueen avausmaaliin, kun pallo menetettiin vaarattomassa tilanteessa Daniel Ferreira Piresille ja tämä laukoi sen varmasti lähietäisyydeltä maaliin. Puoliajan loppupuolisko mentiinkin tämän jälkeen vahvasti kotijoukkueen merkeissä ja tämä näkyi myös tulostaululla 33.minuutilla kun Gino Berg kävi puttaamassa pallon matalasta keskityksestä maalinedustalta ilman estelyitä verkon perukoille. Hyvästä alusta huolimatta tauolle lähdettiin lopulta kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Itseensä vielä uskonut ja tauolta ”kaikki tai ei mitään” -asenteella palannut VeeGee aloitti toisenkin jakson terävästi, sillä alle minuutin alkupotkusta oli Lauri Lavonen läpi vaihdosta irti päästetyn Jaakko Siltasen upeasta syötöstä. Kotijoukkueen maalissa pelannut Julian Tuominen pääsi osittain Lavosen laukaukseen väliin ja hitaasti maalia kohti vierineen pallon ehti Peimari -puolustus siivoamaan pois vielä aivan maaliviivalta. Ottelun lopullinen ratkaisu kuvasi hyvin pelin kulkua kun 55.minuutilla kentän pienin mies Daniel Ferreira Pires voitti VeeGeen rangaistusalueen rajalla korkean irtopallon 100-0 ja tarjoili viereensä Jonatan Oliveira Nunes Macielille joka sijoitti pelivälineen tarkasti maalin takakulmaan. Ottelun loppu menikin sitten puolin ja toisin pelailuksi molempien panostaessa enemmän hyökkäämiseen kuin puolustamiseen. Lähellä maalintekoa oltiin jo tunnin jälkeen, kun kotijoukkueen toppari Egzon Ibrahimi pääsi yrittämään pilkulta lisämaaleja mutta naantalilaisten maalivahti Milo Kallio nollasi Ibrahimin yrityksen. Pian tämän jälkeen puolestaan VeeGee hukkasi kolmannen selkeän läpiajon, kun Eetu Leppänen vapautti hienolla pystysyötöllä Samuli Mikkosen mutta Mikkosen yrittäessä kiertää vastaan rynnänneen maalivahdin hän ajautui liian pieneen kulmaan ja maalivahti Tuominen ehti vielä peittämään laukauksen. Tämän jälkeen neljäs läpiajo johti jo maaliin, kun pirteästi toisella jaksolla esiintynyt Jaakko Siltanen nosti pallon maaliin mutta valitettavasti myös avustavaerotuomari nosti lippunsa tilanteessa. Kotijoukkue Peimari kaunisteli loppunumerot 5-0:aan vielä viimeisen kymmenminuuttisen aikana ja samalla Gino Berg viimeisteli hattutempun täyteen. Ensin Berg sai pallon turhan helposti VeeGeen puolustuslinjan selustaan ja napautti pitkän pallon verkon perukoille ja hattutempun viimeistelleen maaliin hän ohjasi vapaasti maalinedustalta matalasta keskityksestä laidalta. Aivan ottelun lopussa vierailijoiden viimeisenä vaihtotapahtumana tapahtui vielä keväällä ennen kauden alkua polvensa loukanneen Oskari Leppäsen ( Maek Oy ) paluu kentille, kun hän korvasi velipoika Eetun. Pelin jälkeen helpottuneen oloinen ”Osku” kommentoi paluuta: ” Polvileikkaus oli mulle aika kova paikka ja takana on pitkä sekä raskas reilut puoli vuotta. Nyt viime viikot ovat olleet todella mukavia, kun on päässyt harjoittelemaan lähes normaalisti joukkueen mukana ja tänään pääsi pelaaman muutaman minuutinkin pelin lopusta. Heti loukkaantumisen jälkeen asetin tavoitteeksi pelata vielä tällä kaudella ja se lopulta toteutuikin. Toivottavasti loppusyksyn ja talven aikana saisin polven täyteen kuntoon ja ensi kauteen pääsisi valmistautumaan ehjänä. Koko kauden kun harjoituksia ja pelejä on katsonut sivusta niin pelihaluja on ainakin kertynyt!”

Kaiken kaikkiaan VeeGee hävisi ottelun tällä kertaa bokseissa. Omista selkeistä maalipaikoista palloa ei saatu maaliin ja vastaavasti oman boksin puolustaminen oli tänään heikkoa kaikkien maalien syntyessä aivan maalinedustalta. 5-0 tappio ei kerro ehkä ihan koko totuutta pelin kulusta sillä varsinkin molempien jaksojen alut olivat hyviä mutta kun omista maalipaikoista et tee niin tänään vastustaja rankaisi omistaan hyvällä prosentilla. Tämän vahvisti myös pirteästi toisella jaksolla esiintynyt Jaakko Siltanen kommenteissaan: ” Peli lähti käyntiin ihan hyvin, saimme pitää palloa ja loimme muutamia hyviä paikkoja. Kuitenkin toisella puoliajalla vastustaja sai paremman otteen pelistä ja hallitsi pääosin, mutta saimme siitä huolimatta hyviä paikkoja, joista ei maaleja kuitenkaan tänään syntynyt.”

Peimari UTD – VG-62 (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)