Karvetissa pyöri lauantaina myrskytuuli
Julkaistu: 09.10.2023 14.25

”Karvetissa tuulee aina” -sanonta piti taas varsin hyvin paikkansa lauantai-iltapäivässä, kun todellinen syysmyräkkä piti huolen siitä, että sekä maali-, kulma- että vapaapotkuissa pallo ei pysynyt hetkeäkään paikoillaan vaan sen perässä juostiin pelin ollessa poikkikin. Ottelu alkoi kotijoukkue VeeGeen painaessa vahvasti päälle vierailijoiden FC Inter 2:n ihmetellessä. Jo ensimmäisen parin minuutin aikana kotijoukkueella oli kaksi loistavaa maalipaikkaa mutta sekä Niklas Maanpää että Jaakko Siltanen joutuivat toteamaan, että uran avausmaali VeeGeessä antoi odottaa yhä itseään tämän jälkeenkin. VeeGeen prässin alta vierailijoiden oli vaikea päästä pelaamalla edes kotijoukkueen kenttäpuoliskolle ja vartin pelin jälkeen näyttikin jo siltä, että palkinto koittaisi maalin muodossa. Valitettavasti Lauri Lavosen kurkotus Samuel Lehtisen kulmapotkun jälkitilanteessa meni kuitenkin juuri ja juuri maalipuiden ulkopuolelle. Erinomaisen alun jälkeen ottelu jatkui tasaisissa merkeissä Interinkin päästessä vähitellen peliin mukaan ja 32.minuutilla seurasi se mikä kuvasti oikeastaan koko kautta pienoiskoossa. Kun hyvästä alusta ja maalipaikoista huolimatta keltapaidat eivät saaneet palloa maaliin, niin vastustaja rankaisi heti ensimmäisestä virheestä ja puolittaisesta maalipaikasta. VeeGeen pallonmenetys puolirajalla johti siihen, että purkupallo ajautui flipperipallon lailla vasemmalla taka-alueella vapaana olleelle Arlind Sejdiulle ja tämä ampui sen varmasti maalin takakulmaan ohi maalivahti Milo Kallion. Viimeinen vartti jaksosta mentiin suhteellisen tasaisissa merkeissä pallon pyöriessä keskialueella lukuun ottamatta tilannetta, jossa Kallio esitti maalissa yhden todellisen huippupelastuksen pitäen kotijoukkueen vielä pelissä mukana.

Jotakin todella kummallista tapahtui puoliajalla pukukopissa, sillä kentälle juoksi aivan erilainen kotijoukkue tauon jälkeen. Jotenkin näytti siltä, että ensimmäisen jakson hyvä ja rohkea pelaaminen oli tuudittanut keltapaidat hyvänolon tunteeseen ja huulilla maistui jo illan saunalimppari. Alun sysimusta kymmenminuuttinen ratkaisi pelin nopeasti ja loppu olikin sitten vain pelailua ja kauden viimeisen pillinvihellyksen odottelua. Tuo kymmenminuuttinen piti sisällään kolme vierailijoiden maalia, joista ensimmäinen oli komea Arlind Sejdiun 50 metrin kuljetuksen jälkeen laukoma pallo takakulmaan, toinen saman miehen laukauksen rebound jonka kävi maaliviivalta puskemassa sisään Otto Lehtisalo sekä viimeisenä laidalta läpi pelatun Ricardo Jose Olmedo Gilerin laukaus etukulmaan. Pelailun lomassa kentän paras pelaaja Arlind Sejdiu kävi ennen vaihtoon siirtymistään sinetöimässä hattutemppunsa 68.minuutilla sijoittaessaan pallon takatolpalta tyhjään maaliin yhdestä kotijoukkueen toisen jakson lukuisista pallonmenetyksistä alkaneista tilanteista. Toisen jakson parhaat maalitilanteet kotijoukkueelle siunaantuivat näiden mollivoittoisten hetkien jälkeen Samuli Mikkoselle ( kummiyritys Foodduck ) sekä Samuel Lehtiselle, mutta Mikkosen läpiajo kuivui kokoon hienoiseen aikailuun ja Lehtisen komean kaukolaukauksen maalivahti Aati Marttinen torjui juuri ja juuri yläriman alta kulmapotkuksi. Viimeisen ja kuudennen naulan kotijoukkueen arkkuun naulasi sarjan maalikuninkuuden 20 maalilla yhdessä Peimarin Jonatan Oliveira Nunes Macielin kanssa jakanut Gezim Voga, joka pelasi seinäsyötöllä itsensä vapaaksi rangaistusalueella ja sijoitti pallon varmasti alakulmaan ja loppulukemiksi pelitapahtumiin nähden ehkä liian tylyt 0-6.

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue VeeGee näytti parhaana hetkenään pystyvänsä haastamaan minkä tahansa joukkueen sarjassa. Toisella jaksolla nähtiin kuitenkin se, että huonona hetkenä voi tapahtua minkälainen romahdus tahansa. Näiden hyvien ja huonojen hetkien eroa lähdetään kaventamaan tulevalle pre-seasonille ansaitun loman jälkeen. Tämän ottelun sekä koko kauden puki sanoiksi myös keskikentällä hyvän kauden pelannut Samuel Lehtinen: ” Hyvä eka puoliaika, oltiin mielestäni jopa parempia kuin Inter. Toisella puoliajalla Inter nosti kuitenkin tasoaan ja ajoi ihan ansaitusti ohi. Oli meilläkin paikkoja mistä olisi voinut tehdä pari maalia mutta ei vaan onnistuttu tänään. Kausi oli kokonaisuudessaan onnistunut siinä mielessä, että päästiin omaan tavoitteeseen ja oli kiva treenata hyvällä porukalla koko vuoden ja kehityttiin niin yksilöinä kuin joukkueena. Hyvä maku jäi suuhun kaudesta, mutta enemmänkin pisteitä olisi kyllä ollut otettavissa. Ensi kaudella sama ilme peleissä niin tulee varmasti loistava kausi!”

UUNI Pizzeria palkitsi tänään ottelun parhaina pelaajina kotijoukkueesta Samuel Lehtisen sekä vierailijoista hatullisen maaleja mättäneen Arlind Sejdiun. Pajamäen kioski lahjakortti kotijoukkueen sykähdyttävimmästä suorituksesta meni tänään Lauri Lavoselle ensimmäisen jakson pirteistä otteista.

VG-62 – FC Inter 2 (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)