P08 joukkueen avaustunnelmia - torstaina Ykkösessä vastassa TPS
Julkaistu: 02.06.2021 12.24

P08 joukkueen avaustunnelmia - torstaina Ykkösessä vastassa TPS

Naantalissa on torstaina tarjolla herkkua kaikille juniorijalkapallon ystäville, kun P13 Ykkösessä (ent. Alueliiga) VG:n ensimmäisessä kotiottelussa vastaan asettuu TPS. Yhtä korkealla sarjatasolla on VG:n joukkue pelannut edellisen kerran vuonna 2008 silloisten B-poikien toimesta.

Vuonna 2008 syntyneiden ikäluokassa VG:llä on tänä vuonna kolme joukkuetta eri sarjatasoilla (P13 Ykkönen, Kakkonen ja Kolmonen), joilla kaikilla kausi käynnistyi pandemian aiheuttamien rajoitusten ja ottelusiirtojen jälkeen vihdoin viime viikonloppuna. Avauskierrokselta joukkueiden saaliina oli kaksi voittoa ja yksi tasapeli ja etenkin Karvetissa pelattu Kakkosen avaus ÅIFK:ta vastaan oli varsinainen trilleri VG:n noustua 0-3 taukotilanteesta 4-3 voittoon aivan ottelun loppuminuuteilla. Upea kauden avaus koko ikäluokalta!

Ykköstä pelaavan ryhmän vastuuvalmentajana toimiva Jarno Auremaa kertoi kuulumisia ensimmäisen kierroksen otteluiden jälkeen ennen kauden kotiavausta.

Seuran juniorijoukkue pelaa 13 vuoden tauon jälkeen näin korkealla sarjatasolla. Mitkä ovat mietteet nyt sarjakauden alussa avauskierroksen jälkeen?

- On ollut ilo olla rakentamassa useamman vuoden ajan yhteistyössä monen muun valmentajan ja taustojen sekä seuran kanssa joukkuetta, jossa on mukana paljon liikunnallisia ja motivoituneita poikia. Pelaamme tosiaan 13 vuoden tauon jälkeen ns. Ykkösessä erinomaisesti sujuneen viime kauden ansiosta. Tämän lisäksi olen erittäin tyytyväinen ja ylpeä, että meillä on tasokkaat joukkueet myös Kakkosessa ja Kolmosessa. Nämä joukkueet aloittivat kautensa voitoilla ja ykkösessä ensimmäisessä pelissä tasasimme pisteet KaaPon vieraina 2-2 numeroin päättyneessä avauksessamme. Enemmänkin oli tarjolla, mutta vastassa ollut KaaPo tasoitti lopussa rankkarista eli nälkää ainakin jäi avausvoiton tavoitteluun seuraavassa pelissä.

Torstaina on vuorossa ensimmäinen kotiottelu Karvetissa ja vastassa TPS. Millä mielellä otteluun?

- Ykkösen kotiavaus ja vastassa itselle lämpimiä muistoja mieleen tuova TPS. Kotikenttä ja mukana elävä äänekäs kannattajakatsomo toivottavasti siivittää meidät lentoon ja pääsemme yllättämään heidät. Olisihan se hienoa pelata ehjä kokonaisuus ja ottaa täydet kolme pistettä. Tärkeintä kuitenkin on, että pystymme tarjoamaan paikallisesti jokaiselle laadukasta valmennusta, hyvähenkisen joukkueen, oikeantasoiset sarjat, joissa pelata, sekä pohjan mahdollisuudelle joskus siirtyä ”isommille areenoille”. Me haluamme olla kasvattajaseuran erinomainen esimerkkijoukkue!