P13 Liigaa Naantalissa!
Julkaistu: 01.09.2021 13.56

P13 Liigaa Naantalissa!

Elokuun viimeisenä viikonloppuna ei Naantalissa juhlittu pelkästään Venetsialaisia, sillä VG:n P08 –joukkue teki historiaa lunastamalla paikan P13 Liigan jatkosarjaan. Historiallisen saavutuksesta tekee se, että lienee ensimmäinen kerta, kun VG:n jalkapallon juniorijoukkue pelaa omassa ikäluokassaan valtakunnan ylimmällä sarjatasolla.

Korona-aika on asettanut omia haasteitaan jalkapallosarjojen läpiviennille ja sen johdosta P13-sarjojenkin kevätkierros päättyi vasta elokuun lopussa. Syyskuun 11. päivänä alkava jatkosarja pelataan kahtena kuuden joukkueen lohkona, jossa lohkojen kaksi parasta lunastavat varman paikan ensi kevääksi P14 Liigaan ja lisäksi kolmanneksi sijoittuvat pääsevät karsimaan paikasta, joten helpolla liigapaikka ei ensi kaudeksi irtoa.

VG:n vastustajia tulevassa sarjassa ovat suuret ja perinteisesti menestyksekkäät juniorijoukkueet FC Honka ja FC Jazz, hieman vieraammat PKKU Keravalta ja FCFJ Porvoosta, sekä P08:lle tuttuakin tutumpi kova kiistakumppani SalPa. Ison haasteen joukkueelle tuo myös siirtyminen isolle kentälle ja isoihin maaleihin, jotka liigassa ovat käytössä ja joihin eteläisen alueen joukkueet ovat jo koko alkukauden ajan tottuneet.

Heti avausottelussa on Espoossa vastassa FC Honka, liigan runkosarjan seitsemäs, joten kovimmasta mahdollisesta paikasta alkaa joukkueen liigataival. Ensimmäinen kotiottelu on Karvetissa lauantaina 18.9 klo 11:30 ja vastassa SalPa.

Onko joukkue iskussa ja mitkä ovat ennakkoarviosi P13 Liigan jatkosarjasta, vastuuvalmentaja Jarno Auremaa?

- Kovia suorituksia joukkueelta kaikkineen lähivuosien aikana ja taas upea nousu onnistuneen kesäkauden päätteeksi; olen iloinen ja ylpeä joukkueesta.

Edessä uusi haaste, ehkä vähän nopealla aikataululla, mutta innokkaina lähdetään pelaamaan isolle kentälle, isoihin maaleihin… Pojat on fyysisesti hyvässä kunnossa, siitä ei ole huolta. Paljon opeteltavaa on joukkueena liikkumisessa, jotta etäisyydet ei veny, mutta tämä paranee varmasti treeni treeniltä, peli peliltä.

Kumartelemaan ei mennä ketään vastaan, yllätysmahdollisuus meillä on tässäkin sarjassa.Kyllä oletus ainakin itsellä on, että jo liigaa pelanneet ovat kokemuksensa myötä ennakkosuosikkeja. Miten he sitten tämän asian käsittelevät, on toinen asia. Haastajina on hyvä lähteä syyssarjaan ja kyllä me unelmoidaan niin hyvästä sijoituksesta, että ensi keväänä saadaan aloittaa heti Etelä-Länsi -liigassa. Mielenkiintoisia pelejä on varmasti tiedossa. Me halutaan olla vaikea vastustaja ja käyttää omia vahvuuksia: joukkuepelaaminen, tiivis puolustus ja vastahyökkäykset.