P13 liigavisiitti – kokemuksia ja oppia
Julkaistu: 13.10.2021 12.01

P13 liigavisiitti – kokemuksia ja oppia

VG:n liigataival alkoi Espoossa ja päättyi tällä kertaa korttipelinkin mukaisesti Porvooseen, jossa kotijoukkue FCFJ oli parempi maalein 5-1. Uusia vastustajia ja kovia otteluita sisältäneessä sarjassa ei helppoja pisteitä tarjolla ollut, mutta eipä niitä kuulukaan olla, kun taistellaan ikäluokan liigapaikoista. Tasapelit FC Honkaa sekä FC Jazzia vastaan sekä niukka 1-2 tappio PKKU:lle olivat selkeästi positiiviset suoritukset sekä pelillisesti että tuloksellisesti jo kevätkauden liigassa pelanneita joukkueita vastaan. Tappiollisissa otteluissa oli SalPaa vastaan havaittavissa hienoinen materiaalin kapeus kahden avainpelaajan poissaolon myötä ja Porvoossa taas vastustajan muutaman pelaajan fyysiseen ylivoimaan ei kyetty vastaamaan. Kaksi tasapeliä ja kolme tappiota ei tällä kertaa riittänyt liigapaikan säilyttämiseen, joten joukkueen pelit jatkuvat ensi keväänä P14 Ykkösessä.

Joukkueen vastuuvalmentaja Jarno Auremaalle jäi nälkää tuleviakin liigapelejä varten:

- Viiden ottelun mittainen liigavisiitti ja ensimmäinen fiilis on, että olisipa ollut mahtavaa jatkaa näitä pelejä vähän pidempään. Siirtyminen 11vs11 -peleihin tuli pelaajille, mutta myös valmennukselle liian nopeasti ja on myönnettävä, että alkuun oltiin pelillisesti aika vaisuja. Honkaa vastaan toki taisteltiin huikea tasapeli ja taidettiin olla jatkosarjassa ainut joukkue, joka teki heitä vastaan maalin. Parin ensimmäisen pelin jälkeen oma pelitapa ja -ilme paranivat ja oli ilo seurata kehitystä näinkin lyhyellä aikavälillä. Ehjää 70min peliä ei kuitenkaan vielä saatu aikaiseksi, mutta erinomaisia hetkiä pelien sisällä kylläkin. Tästä on mahtava jatkaa, ja hienoa on, että nyt on koko syksy, talvi ja alkukevät aikaa kehittää peliä koko ikäluokan voimin. Hyvällä fiiliksellä lähdetään myös päättäjäisturnaukseen Maarianhaminaan saamaan lisää ison pelin kokemuksia ja viettämään mukavaa aikaa koko ryhmän kanssa. Vaikka vierailu liigassa jäi syksyn mittaiseksi, olen erittäin ylpeä poikien tekemisestä ja halusta oppia sekä kehittyä. Sanomattakin selvää ainakin minut tunteville on varmaan, että tavoitteet ovat paluussa liigapeleihin.

Vaikka sarjapelit päättyivät, niin joukkueen syksy jatkuu vielä Ahvenanmaalla pelattavassa Mariehamn Cupissa, jossa vastustajina ovat IFK Mariehamnin lisäksi mm. ruotsalaiset suurseurat Hammarby ja Brommapojkarna.