Fc Åland oli parempi Karvetissa
Julkaistu: 10.10.2021 08.00

VG:n edustuksen tappioputki Kolmosen yläloppusarjassa venähti neljän pelin mittaiseksi kun sarjakärki Fc Åland haki selvän voiton Karvetin tekonurmelta. Loppulukemat olivat 2-5 (0-2) verkon heiluessa molemmissa päissä varsinkin ottelun loppupuolella.

Kesällä Kuparivuorella lukemin 4-1 hävinnyt Åland oli saanut tällä kertaa vahvan iskuryhmän Naantaliin eikä jättänyt mitään sattuman varaan. Ensimmäistä maaliaan ahvenanmaalaiset juhlivat jo viiden minuutin pelin jälkeen. Koko avausjakso sujui ahvenanmaalaisten komennossa VG:n yrittäessä tapella parhaansa mukaan vastaan. Ottelun 34. peliminuutilla pallo oli toistamiseen naantalilaisten verkossa eikä toisessa päässä paljon vaaratilanteita nähty.

Puoliajan jälkeen VG pääsi aavistuksen paremmin peliin mukaan ja pientä paikan tynkääkin saatiin aikaiseksi. Åland näytti kuitenkin ratkaisevan pelin, kun vieraiden piikissä pelannut Johannes Nordström pukkasi pallon kauniisti verkkoon 68. minuutilla.

VG ei kuitenkaan vielä luovuttanut vaikka Karvetin ilta oli kolea ja takamatka pitkä. Kavennus tuli viisi minuuttia vieraiden edellisestä naantalilaisten kauniin pidemmän hyökkäyksen päätteeksi. Paljon viime viikkoina esillä ollut ja hetkeä aiemmin kentällä vaihdettu rautapakki Antti Koiranen lähetti tarkan kovan keskityksen boksiin, jonka VG:n illan parhaimmistoon kuulunut Roni Lehmuskoski puski komeasti verkkoon.

Ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana tapahtui paljon, kun Åland väänsi ensin itsensä takaisin kolmen maalin johtoon Nordströmin illan toisella. Naantalilaiset kuittasivat kuitenkin tämän salamamaalilla Vitosessa maaleja viime peleissä mättäneen ja ensimmäistä kertaa Kolmosessa irti päässeen Brian Chunganin onnistuessa maalinteossa.

Chunganilla oli paikka pistää peli vielä jännäksi päätyrajalle asti ehtineen Koirasen tarjoillessa palloa luukulle hetki ennen täyttä aikaa. Lisäkavennus jäi kuitenkin haaveksi ja yliajalla Åland iski vielä viimeisen naulan VG:n arkkuun.

Pelin päätteeksi VG kiitteli kotiyleisöään läpi kauden jatkuneesta kannatuksesta. Ensi lauantaina odottavasta kauden päätöksestä joukkue lähtee hakemaan yläloppusarjan avauspisteitä Åbo IFK:lta. Ottelu pelataan Urheilupuiston Yläkentällä klo 13:15 alkaen