Kauden viimeisestä ottelusta voitto VeeGeelle!
Julkaistu: 17.10.2021 11.30

Urheilupuiston Yläkentällä miteltiin Åbo IFK:n sekä VeeGeen kauden viimeinen ottelu, jossa ei ollut kummallakaan joukkueella panosta. Panoksen puuttuminen näkyi myös pelissä. Vierailija VeeGee halusi kuitenkin ehkä hiukan enemmän avata oma voittotilinsä yläloppusarjassa ja päättää samalla kausi voittoon ja niin siinä lopulta kävikin.

Kuuluttajan kerrottua aloituskokoonpanossa viiden VeeGee-pelaajan omaavan ÅIFK-taustan potkaistiin peli käyntiin. Alun varovaisen pallottelun jälkeen VeeGee siirtyi jo 7.minuutilla johtoon nopeasta vastahyökkäyksestä kun Aleksi Leskinen antoi vasemmalta pitkän puolenvaihdon ja Veli Hartola laukoi pallon maalintekijän tarkkuudella vasempaan takakulmaan.

Tämän jälkeen peli jatkui näennäisessä kotijoukkueen hallinnassa heidän kuitenkaan pääsemättä vaarallisille tonteille. Muutamat puolittaiset tilanteet VG-vahti Santeri Haapanen hoiti eleettömästi. Ennen ja jälkeen puoliajan tapahtui kymmenessä minuutissa sitten pelin lopputuloksen kannalta paljon. Ensin 38.minuutilla kotijoukkueen puolustaja torjui pallon kädellään maaliviivalta ja joutui katselemaan erotuomarin punaista korttia. Seuranneen rankkarin Hartola laukoi varmasti maaliin. Tästä ei montaa minuuttia ehtinyt kulua kun vajaalla pelannut IFK kuitenkin kavensi 1-2:een vierailijoiden hölmöiltyä tilanteessa keskialueella. Tuomarin jo etsiessä pilliä taskustaan puoliaikavihellystä varten karkasi vielä Onni Ojala keskeltä läpi ja siirsi pallon maaliin todellisella pukukoppimaalilla tehden taukotilanteeksi 3-1 VeeGeelle.

Pelaajien palattua kentälle pukukopin lämmöstä ei peli ehtinyt vanhentua kuin kolme minuuttia kunnes kapteeni Eetu Leppänen naulasi ottelun 4-1 maalillaan. Komea laukaus paristakymmenestämetristä painui vastustamattomasti kotijoukkueen maaliin. Maalin ansiosta koko toinen jakso oli oikeastaan pelailua molempien joukkueiden odottaessa jo kauden päättymistä. Pelailun lomassa pallo vietiin kuitenkin vielä kerran keskialoitukseen kun Samuel Lehtinen viritteli kanuunaansa pallon liruessa IFK-vahdin kainalosta juuri ja juuri maaliviivan yli.

Samalla kun päävalmentaja Telmo Manninen ravisti kengistään kauden viimeisiä kumirouheita ottelun tauottua saimme puristettua häneltä tiivistetyt kommentit kaudesta:

”Toinen perättäinen korona-kausi toi taas omat haasteensa kauteen valmistautumiseen. Saatuamme vahvistusta joukkueen taustoihin sekä uusia nuoria pelaajia rosteriin näytti kevät kuitenkin lupaavalta. Urheilullisuus kasvoi ja treenitapahtumista saatiin laadukkaampia, myös kilpailua pelipaikoille saatiin pitkästä aikaa”, aloittaa Manninen.

”Kausi lähtikin käyntiin lennokkaasti ja pääsimme yllättämään altavastaajana monet vastustajat. Ensimmäinen tappio taisi tulla vasta kahdeksannessa ottelussa. Hyvänä päivänä pystyimme haastamaan minkä tahansa joukkueen sarjassa ja jossiteltavaa jäi vielä muutamassa pelissä joissa olisi pisteitä voinut tipahtaa laariin enemmänkin. Yläloppusarjan paikka meni tiukoille mutta oli mielestäni kuitenkin ansaittu ToVen kaaduttua ansaitusti alkusarjan viimeisessä ottelussa”, jatkaa Manninen.

”Yläloppusarja varmisti samalla sarjapaikkamme tulevaksikin kaudeksi Kolmosessa ja tämä aiheutti jonkinlaisen ”ulospuhalluksen” joukkueessa. Samalla toki tärkeitä runkopelaajia lähti opiskelujen perässä ympäri Suomea ja jättivät isoja aukkoja. Kaiken kaikkiaan oli haastavaa pelata panoksettomia pelejä syksyn pimenevissä illoissa. Olen kuitenkin onnellinen, että saimme kauden viimeisessä pelissä voiton ja hyvän fiiliksen joka on tärkeää tulevaan kauteen valmistautuessa. Miettiessäni kauden kaikkia pelejä kokonaisuutena meidän pitää jatkossa pystyä kehittämään pallolliseen peliin lisää vaihtoehtoja ja myös vielä vahvistaa joukkueemme vahvuuksia”, päättää Manninen.

Myös ensimmäistä kauttaan VeeGeen edustuksen mukana ollut valmentaja Juhani ”Jussi” Leppänen ehti kertomaan mietteitään tulevasta heti taiston tauottua:

”Pelaajat tuossa sopivat juuri kolmen viikon tauosta. Viikolla 45 he aloittavat keskenään pelitreenit kahdesti viikossa Karvetissa niin kauan kuin kelit sen sallivat. Treeneihin ovat tervetulleita kaikki uudetkin pelaajat kunhan ilmoittavat etukäteen tulostaan meille. Karvetissa kytketään perinteisesti lämmitys päälle tammikuun puolivälissä jolloin aloitamme yhdessä valmistautumisen tulevaan kauteen”, kertoo Leppänen.

”Joukkue tuntuisi pysyvän hyvin kasassa vaikka jokunen pelaaja vielä miettiikin jatkoaan. Muilla paikkakunnilla opiskelevilla on tietysti taas haasteita päästä osallistumaan joukkueen tapahtumiin aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä. Tavoite olisi saada joukkueeseen 4-6 uuttaa pelaajaa. Toiveissa olisi nuoria ja innokkaita pelaajia jotka toisivat treeneihin lisää intensiteettiä ja kilpailua pelipaikoista”, päättää Leppänen lähtiessään kohti Naantalia.